Ansiktsløft og Botox

Ansiktsløft, eller face-lift som det også kalles, tar sikte på å stramme opp huden i ansiktet og på halsen for å dempe aldersforandringer. Botox sprøytes inn i huden for å glatte ut rynker i huden.

Ansiktsløft

Ansiktsløft er et kirurgisk inngrep med størst virkning på løs hud rundt kjeven, hake og hals. På grunn av mindre elastisitet i huden med alderen vil mange oppleve at huden henger mer, særlig i nedre del av ansiktet, og et ansiktsløft kan gi et flere år yngre utseende. Det har størst effekt på hake, kjeve og hals, og vil for eksempel ikke fjerne smilerynker på siden av øynene.

Det man kaller «Hollywood-lift», med unaturlig stramt resultat, utføres ikke i Norge. Ved å ta ansiktsløft i Norge vil man få et glattere og yngre utseendet, men det vil ikke påvirke mimikken i ansiktet og man vil se naturlig yngre ut. Aleris-klinikkene i Oslo tilbyr et slikt plastisk kirurgisk inngrep.

Botoxbotox-lip

Botox er et nervegiftig protein som sprøytes inn i små muskelgrupper i ansiktet. Ved å gjøre dette slapper man muskelgruppene og får med det ett mer avslappet utseendet og færre rynker. De vanligste muskelgruppene man behandler er lokalisert rundt øyne og panne, altså smilerynkene på siden av øynene, «sinnarynken» mellom øyenbrynene og rynkene på tvers av pannen.

Botoxen sprøytes inn med bittesmå nålestikk og virkningen kommer i løpet av en uke. Det er imidlertid langt fra en permanent løsning, og man må regne med å gjenta behandlingen hver tredje måned.

I tillegg til at Botox brukes for å gi et yngre utseende, brukes det også for å forhindre overdreven svetting fra armhuler, hender og føtter, og mot migrene. Ved å injisere Botox i svettekjertlene forhindrer man disse fra å overdrevent skille ut svette, ved at svettekjertlene da hemmes lokalt. Behandlingen gjentas mellom hver sjette og tolvte måned. Som migrenebehandlinger fungerer Botox slik at det passiviserer muskelområder som kan være overaktive, slik at de forårsaker migreneanfall – En slik behandling må gjentas, omtrentlig hver tredje til sjette måned.

Leave a Reply