CSR og Miljø

Umulig å stanse issmelting i Vest-Antarktis

Arktiske forskere har advart om at den stadig raskere smelting av isfjell risikerer å utløse 19 uheldige tegn i regionen som kan få katastrofale konsekvenser over hele verden.

“The Arctic Resilience” rapporter at effekten av den raske akrtiske oppvarming kan merkes så langt unna som det indiske hav. I en sterk advarsel om at endringer i regionen kan føre til ukontrollert klimaendring på et globalt nivå.

Temperaturene i Arktis er i dag om lag 20 grader høyere enn hva som forventes på dette tidspunktet av året, som forskerne beskriver som “off the charts”. Havisen er registrert på det laveste grad for denne tiden av året.

“Varselsignalene blir stadig høyere,” sa Marcus Carson fra Stockholm Environment Institute og er en av de ledende forfatterne av rapporten.

DYSTRE SPÅDOMMER: Dette NASA-bildet viser en isbre i Vest-Antarktis. Ifølge forskere tines isbreene i området slik at vannstanden kan øke i flere hundre år. Foto: Reuters

Vis at du bryr deg, engasjer deg!

Les mer om is-smelting og bli med å ta et tak mot en miljøtragedie. Siri Kalvig og Erik Langaker har utviklet en system som varsler når isfjell truer i Barentshavet. Dette skal være til hjelp for oljenæringen, men kan også brukes av andre industrier, forskning etc.