Intimkirurgi hos kvinner og menn

Intimkirurgi utføres på både kvinnelige og mannlige kjønnsorgan, og kan være både rekonstruktivt, eller estetisk begrunnet.

Intimkirurejuvenecimiento-vaginalrgi på kvinner

Det er ikke uvanlig at kvinner opplever smerter og ubehag i underlivet ved eksempelvis forstørrede kjønnslepper. Dette kan forårsake gnissing og tørrhet, i tillegg til sjenanse for mange. Det er derfor mange av disse kvinnene foretar en reduksjon av kjønnsleppene. Andre vanlige inngrep, av kosmetisk art, er fettsuging av venusberget eller også at man flytter fett til de indre kjønnsleppene for en forstørring av disse.

Noen plastikkirurger tilbyr også en såkalt rekonstruksjon av jomfruhinnen, enda dette er et meget omstridt tema. Det er en seiglivet myte at kvinner har såkalt jomfruhinne, hvilket ikke er korrekt. Det mange kirurger da gjør når de «rekonstruerer» jomfruhinnen, er å sy noen få sting, som så går opp, og forårsaker blødning når kvinnen har sex, og dermed kan bekrefte at hun var jomfru.

Rekonstruksjon av vagina etter fødsel er et høyst aktuelt inngrep for noen. De aller fleste klarer etter en fødsel å trene opp bekkenmuskulaturen ved å gjøre knipeøvelser, men noen opplever likevel at skjeden ikke er følsom nok eller oppleves som «slappere». Det har ikke blitt uvanlig at man da strammer opp skjeden ved et kosmetisk inngrep. Dette er dog også et kontroversielt inngrep.

Intimkirurgi på menn

De vanligste inngrepene hos menn er knyttet til korreksjon på grunn av smerter, som oppstramming av pungen eller korrigering av penisbånd. I begge de tilfellene handler det om at mannens tilstand kan medføre smerter, særlig under arbeid, trening eller samleie. Det kan være lurt å få utført en mr-undersøkelse av prostata i etterkant av inngrepet.

Det er heller ikke uvanlig at menn foretar rent kosmetisk inngrep, som fettsuging av den nedre del av magen, eller penisforstørrelse, som begge tar sikte på at penis visuelt sett skal fremstå større. Ved fettsuging av den nedre del av magen, vil penis og pung framstå større i proporsjon med kroppen, uten overhengende fett og hud, mens det ved en penisforstørrelse hovedsakelig økes lengden på penis i hviletilstand, eller såkalt slapp tilstand.

Leave a Reply