Laserbehandling av hud og hår

Laserbehandling er et samlebegrep for forskjellige typer hud- og hårbehandling. Blant de vanligste er hårfjerning, utjevning av pigmenter og fjerning/reduksjon av tatoveringer og arr.

Hårfjerning

Hårfjerning med laser er et godt hårfjerningsalternativ for de med brunt eller sort hår. Det fungerer derimot svært dårlig på lyst eller grått hår. Hårfjerningen foregår ved at fargepigmentet i håret blir varmet opp, og på denne måten ødelegges håret og hårroten. Behandlingen må gjentas flere ganger, varierende fra person til person, men vil gi et varig resultat etter noen behandlinger. Mange bruker laser for å fjerne sjenerende hårvekst særlig i ansiktet, men også ved trusekanten, leggene og de andre stedene man vanligvis barberer.

Pigmentreduksjonblogarroyospa29122015-940x480

Laserbehandling brukes ofte for å fjerne, eller redusere, missfarging, som pigmentflekker, aldersflekker, eller brunflekker. Det gjøres ved at man brukeren laseren lokalt på flekkene, i form av intens varmebehandling, og flekkene vil flasse av, etter at det behandlede området har leget. Noen kan oppleve voldsom prikking, eller følelse av at de brenner seg under behandlingen, og det er derfor ikke uvanlig at man får en lokalbedøvelse. Det er også viktig med nøyaktig vask og rens av såret etter behandlingen, ettersom det i praksis er et veldig lokalt brannsår.

Tatoveringer og arr

Med tiden har det utviklet seg stadig bedre laserteknologi for fjerning av tatoveringer, som har medført at man nå har lasere med bølgelengder til å fjerne i prinsipp alle farger. Hvor mange behandlinger man trenger varierer utfra antall farger og hvor dypt tatoveringen sitter. Man ser at det er de tatoveringene som er gjort av profesjonelle, og de med flest farger, som krever flest behandlinger for å bli tilnærmet usynlige.

Ved fjerning av arr brukes en laserteknologi som er en dyp laserbehandling av huden, som påvirker huden ved at den heler mikroskopiske punkter og det skjer en utskifting av både underhuden og det ytterste hudlaget. I tillegg blir bindevevet stimulert til å bygge opp igjen elastiske fibre, og produksjonen av kollagen i huden blir stimulert.

Leave a Reply