Fettsuging, Liposuksjon eller liposkulptur

Det som kalles liposkulptur nå er det man tidligere kalte liposuksjon, eller på folkemunne fettsuging, er ett av de vanligste kosmetiske inngrepene som gjøres, også blant menn. Forskjellen på de to er at man ved liposkulptur ikke bare tar sikte på å fjerne fettet, men samtidig forme kroppsfasongen på pasienten ved å fjerne fett på flere steder av kroppen. Det er veldig lite vekt man går ned ved en fettsuginghypothyroidism-weight-loss-722x406.

Inngrepet gjøres gjennom små stikk med en kanyle med sugemekanisme, og beveges fram og tilbake gjennom fettet som skal fjernes. Det etterlater relativt små sår på hudoverflaten, men man sitter igjen med store sår under huden. Selv om inngrepet ikke innebærer at man må lage store snitt i kroppen, så regnes det som et kirurgisk inngrep. Hvor lenge inngrepet varer er avhengig av hvor mye fett som skal fjernes og om det er annet som må rettes opp samtidig.

Ved fettsuging kan det også bli nødvendig med hudplastikk, ettersom fettfjerningen kan etterlate mye overflødig hud. På konsultasjonene man har i forkant av inngrepet vil kirurgen teste elastisiteten i huden, for å kunne avgjøre om huden er elastisk nok til å trekke seg tilbake med tiden, eller om man skal fjerne overflødig hud samtidig med fettfjerningen.

Ved fettsuging fjerner man altså fettdepoter som kan være vanskelige å bli kvitt med trening og riktig kosthold. Typiske problemområder er innsiden av lår, knær, overarmer og mage/midje. Ved å benytte seg av fettsuging kan man altså bli kvitt disse fettdepotene likevel, men inngrepet er omfattende og kan få komplikasjoner.

Noen av de vanligste komplikasjonene ved fettfjerning, foruten komplikasjoner som kan forekomme ved hvilke som helst kirurgiske inngrep, er gjerne at elastisiteten i huden viser seg å ikke være god nok. Da får man gjerne mer heng i huden enn ønskelig, og kan komme til å måtte operere senere for å fjerne overflødig hud. Med hudplastikk kan man også forvente å få store arr.

Leave a Reply