Om denne siden

På denne siden vil du finne artikler som omhandler plastisk kirurgi i Norge, da i særlig grad de vanligste typene plastikkirurgi, eller kosmetisk kirurgi som det også kalles.

I Norge ser man at det i økende grad benyttes plastisk kirurgi for å endre på utseendet. Undersøkelser gjort i den norske befolkning viser at så mye som 5 prosent av kvinner og menn over 18 år har benyttet seg av en eller annen form for kirurgi, for såkalt ‘å forbedre utseendet sitt’ – Dette gjelder da kirurgi de har betalt for selv, og ikke kirurgi som sikter på å rekonstruere utseendet, etter for eksempel sykdom, eller ulykker.

Det er over dobbelt så mange kvinner som menn som benytter seg av plastisk kirurgi, og undersøkelsene viser også at kvinnene som benytter seg av dette oftere lider av dårlig mental og fysisk helse enn de menn som benytter plastisk kirurgi. Det er også langt flere kvinner enn menn som vurderer plastisk kirurgi. Blant mange av disse er det økonomiske forhold som setter stopper for realiseringen.

Mange av de som benytter seg av plastisk kirurgi gjør dette i utlandet, og det antas å være av økonomiske grunner. Typisk er at man reiser til Thailand eller Tyskland, og på Østlandet ser man at Sverige ofte benyttes. På midten av 2000-tallet fikk man en strengere restriksjon på markedsføringen av plastisk kirurgi i Norge, etter opphetede debatter om hvordan dette påvirker kvinner og menns, særlig de yngre, oppfatning av eget utseende. Likevel er det en stadig voksende bransje i Norge.

Her er liste om klinikker som tilbyr plastisk kirurgi i Oslo:

Oslo Plastikkirurgi, Aleris Frogner, Fornebuklinikken, Aleris Colosseum, Aleris Nobel, Volvat, Bærum Plastikkirurgi, Akademiklinikken, Dr. Kveims Klinikk, Anker Plastikkirurgi, Bugge Plastikkirurgi, Aviva Helse, Privatklinikken, Christiania Park Klinikk, Klinikk Oslo,